Links

Tenslotte nog een aantal linkjes die zeker het bezoeken waard zijn als het op vlinders aan komt.

 

Actias
Actias

Actias

Zeer actief Duitstalig vlinder forum waar ook regelmatig onderwerpen in het Engels te vinden zijn, leden voornamelijk uit heel Europa.

Het merendeel van het kweek materiaal dat ik aanschaf komt hier vandaan, dagelijks enkele tot tientallen aanbiedingen van diverse soorten. Er zijn veel tips en discussies over het kweken van vlinders te vinden en in de gallery zijn duizenden afbeeldingen van de meest uiteenlopende soorten vlinders in diverse stadia te bekijken. Voor mij persoonlijk, onbetwist nummer 1.

 

 

The Ovogram Site
The Ovogram Site

The Ovogram Site

Ook hier ben ik redelijk actief. Een een groot deel van mijn kweek materiaal komt hier vandaan. Deze site draait om ruilhandel en werkt met een credit systeem. Het is even je weg vinden en wat credits opbouwen, daarna is dit een leuke bron voor nieuw materiaal. Gebruikers van over de hele wereld, Engelstalig, ook voor andere ongewervelden.

 

 

 

Insectnet
Insectnet

Insectnet

Een Engelstalige site waar regelmatig kweek materiaal van over heel de wereld aangeboden wordt.

Gericht op insecten in het algemeen en niet zo actief als het om vlinders gaat maar toch dagelijks een of meerdere aanbiedingen. Op het lepidoptera forum zijn zo nu en dan wel aardige vragen en antwoorden te vinden.

 

 

 

Vlindernet
Vlindernet

Vlindernet

De naam zegt het al, een Nederlandse site gericht op vlinders.

Op deze site is veel informatie te vinden over Nederlandse vlinders, verspreidingsgebied, voedselplanten, kenmerken van rups en vlinder, foto”s en nog veel meer. Een handig zoeksysteem voor determineren van vlinders en rupsen completeren deze site. Een topper als het om nederlande vlinders gaat.

 

 

 

Vlinders Kieken
Vlinders Kieken

Vlinderskieken

Een erg leuke, Nederlandse en interactieve site van Henk Dikkema.

Leer de Nederlandse dagvlinders kennen door middel van leuke spelletjes.
Veel prachtige foto”s van voornamelijk Nederlandse dagvlinders maar ook de pijlstaarten en wespvlinders zijn goed vertegenwoordigd.
Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

 

 

 

Vlinderstichting
Vlinderstichting

Vlinderstichting

Wederom een Nederlandse site over vlinders en in beperkte mate over libellen.

Leuke site om eens door te spitten. Nieuwtjes, vliegtijden en veel informatie voor bijvoorbeeld werkstukjes en spreekbeurten op school.

 

 

 

 

Vlindorado
Vlindorado

Vlindorado

De vlindertuin bij mij in de buurt.

Een overdekt vlinderparadijs in Noord-Holland van ruim 1750 m² waar de vlinders vrolijk rondfladderen langs de vele bloeiende planten en waterpartijen. Ook een plaats waar ik eventueel mijn overschot aan poppen en vlinders kan achterlaten en zo nu en dan eens wat eitjes kan halen.